Wednesday, December 18, 2019

Tais söömine ja selle tellimine. 2019

Pole hullemat kui olla väsinud ja näljane ja selle lahendamiseks tuleb leida söögikoht, mis sobiks viieliikmelisele väsinud seltskonnale. peaaegu alati on ju seltskonnas keegi, kes ei söö seeni ja/või kala, keegi, kes ei söö vürtsikaid toite, keegi tahaks ainult riisi ja kindlasti keegi, kes tahab ainult friikartuleid ning keegi, kes ohkab alati, kui näeb menüüs Tom Yum Seafood suppi. Kusagile tuleb ju maha istuda ja just siis on menüü on tai keelne.
See kõik on tegelikult see mida me otsima tulime ja tühi kõht ning väsimus ajavahe tõttu on ainult esimesed paar päeva. Menüüd on enamasti tõlgitud ja tihti on juures ka pildid. Üsna ruttu leiad ülesse oma lemmikud ja hakkasid vahedumisi tellima: massaman curry, phad thai, tom yum, class noodle slad, mango salad, fried rice or noodle with seafood, squid, shripms jne
Tai keelt räägib 60–65 miljonit inimest ja kuulub kami-tai keelkonda. Et lihtsam oleks, püüame ennast väljendada tai keeles: I would like to order - sang aa-haan. Not Spicy - mai pet. A little spicy - phet nit noevy. Delicious - aroy. I am drunk - mao laew. See you later - jer-gun. Thank You - khop khun ka. Hello - savadee ka. No - Mai chai. Yes - chai. No worries - mai pen rai. Kõlab ju ilusalt!

No comments: