Monday, March 17, 2014

Söö nagu itaallane...

Võileivad, müsli, smuuti - unustatud. Hommikusöök itaallaste moodi algab espresso, capuccino või caffe lattega püstijala baaris või pagariäris. Kõrvale cornetto, prosciutto(riisipallid), arancini(riisi-hakkliha-herne), croissont vms. Päeval on igal pool enamik kohtadest suletud, 2-4 tundi(la pausa). See ei tähenda, et igalpool vaikus oleks. Kambad kogunetakse (enamasti mehed koos)linnatänavatele elavaid vestlusi maha pidama. Liikluses on sama - kui tuttav mööda kõnnib, antakse signaali, jäetakse auto seisma ja räägitakse oma jutud ära. Kohalikud ärid avatakse jälle 16-17 vahel. Õhtuti kogunetakse 20.-22. ajal uuesti kokku, et peredega sööma minna.
Praegult on sidruni, apelsini, mandariini, artishoki,spargli, herne, maasika ja veel saja asja hooaeg, kuigi on alles kevad. Sidrunipuid on tõesti igal pool. Nendest tehakse kõike: jäätist, komme, limoncellot (30% liköör),seepe jne. Mõned linnad lõhnavadki sidruni järgi.

No comments: