Thursday, March 20, 2014

Napoli - Pompei ja Amalfi piirkonnad

Siin piirkonnas veedame kokku 4 päeva. Napoli ja Pompei vaatamiseks kulus päev. Caprilgi päev. Sellest saarest on kirjutatud palju raamatuid, tehtud filme ja on enim hinnatud turisti piirkondi. Laevaga saarele kulub ca 20 min. Sadamast viib mägirong otse linna südamesse. Capri on oma olemuselt chik (lux hotellid, butiigid, restoranid). Tundus, et kogu linn on alles eile valge värviga üle tehtud. Siin on puhas. Mäest alla saab jalgsi mööda treppe, mida on sadu meetreid. Võimalus on hüpata ka bussi peale või kolistada alla mägirongiga. Meie liikusime alla jalgsi. Sadamasse jõudes jalad värisesid.
Pompei - üks maailma imedest. Sinna on lihtne ligi pääseda mitte-turisti hooajal. Meie saime oma auto parkida kohe sissepääsu ette. Mulje Pompei piirkonnast on aukartust äratav. On varemeid, mis on väga hästi säilinud. Ala mida näha saab on suur. Siin saab aimu kuidas kunagi elati. Tänavad olid kitsad, eluruumid väiksed. Vaadata sai ka selle ajastu nõusid, tööriistu jne. Pompei ise asub Mt Vesuviuse mäe jalamil. Mt Vesuvius on Euroopas ainuke aktiivne vulkaan.
Amalfi piirkond on u 50 km pikkune ala, mis kulgeb mööda rannikut. Seda osa Itaalias peetakse Euroopa ilusamaiks teekonnaks. Mäekülgedel kasvatatakse meeletus kogustes sidrunipuid. Kurviline teekond on vaatamisväärne. Aeg-ajalt tasub teha peatusi, et vaadata üle kaljuääre alla. Vesi on meres neoon-sinine. Kalade parved on nii läbipasitvas vees selgelt nähtavad.
Ööbime Pimontes 4 päeva. Linn on väike 100x100m. Meie öömaja asub läbi linna minnes mägede vahel orus. Siit mereni on ca 20 km. Selle läbimiseks kulub mägiteede tõttu 1 tund. Rõdult on otsevaade Mt Vesuviuse´le. Öösel põlevad all-linna tuled.

No comments: