Tuesday, December 28, 2021

Matara, Mirissa. 2021 a. Detsember

Matara

Matara  on Lõunarannikul suuruselt teine linn. Colombost u 160 km kaugusel.  Portugaallaste ja hiljem 18 saj-l hollandlaste ajal olnud oluline  kaubanduskeskus,- linn. Praegult mitte nii väga populaarne vähemalt turistide hulgas.








Mirissa









Oleme mägedest alla laskunud, et veeta rannapuhkust. Mirissa on väike linn Sri Lanka lõunarannikul, mis asub Lõuna provintsi Matara rajoonis. Linn asub Colombost umbes 150 km lõuna pool ja asub 4 meetri kõrgusel merepinnast. Mirissa rand ja ööelu muudavad selle  piirkonna populaarseks turismisihtkohaks. 

Secret beach. Koht, mis tuleb üles otsida ja kuhu turist kerge vaevaga ei satu. Tee randa on mägine ja viib läbi kohaliku küla. Siin on ilus. On tuuline. Lained ulatuvad restorani ees laiuvate rannatoolide piirini. 

Mirissa rannas on suur valik baare ja restorane, mis kõik pakuvad oma jooke, hommikusööke ja spets pakkumisi õhtusöökideks. Üks asi, mis endiselt üllatab, on see, kui odavalt võib saada rannabaaris mõne teenuse või söögi aga samas kõrval  tänaval, mõnes väikses kodukohvikus võib sama asi maksta palju rohkem, kui rannabaaris.

Ranna ala lõppeb Parrot rock´iga, fotograafide meelispaik.

Meres on näha endiselt mõned tradistsioonilised nö toikad, mille otsas kohalik kalur istub. laseb üles ja alla  pidevalt nööri, kuni piisav kalasaak koos. Abivahendiks väike kahv. Üllatav, et püügimeetod siiani kasutusel. Unawatunas on püügimeetodit lihtsa vaevaga rannaalal näha. Nägime kohalikku kalurit, kes kiviriffide vahelt metallist teravaotsalise toikaga kalmaare püüdmas käis. Kalmaar käes ja uue järgi.


Shady Lane kohviku parimad palad





No comments: