Thursday, December 20, 2007

20.12.2007 Malaisia, Tanah Rata









Malaisia on Taiga v6rreldes puhtam ja korralikum. Majad on uhkemad ja euroopalikumad. S6iduteed on korralikud ja m2rgistatud, kuid k6nniteed peaaegu puuduvad nagu ka Tais. See teeb jalgsi liikumise vaevaliseks, kuid 6ige linnatunde saab k2tte siiski seal jalutades. Inimesed on s6bralikud ja mitte nii pealetykkivad. T2nu vihmale on siinne loodus rohelisem ja v6imsam. Rannad on siin Taiga v6rreldes r2pasemad ja vesi sogasem.

Meie Malaisia teekond: 3 ood olime Langkawi saarel, mis on maksuvaba piirkond ja meenutab odava alkoholiga ligi turiste. T2nu sellele oli meil tykk tegemist, et omale oomaja leida. Saar ise on v2ike, p2evaga tegime rolleriga tiiru peale. K2isime riisikasvatuses ja n2gime vesipyhvleid. J2rgmised 3 ood veetsime Penangi saarel, mis on populaarne sihtkoht aasia turistidele. Kylastasime botaanikaaeda ja rahvusparki, mis m6lemad j2tsid hea mulje. Viimased 2 ood oleme veetnud Cameroni k6rgustikul, Tanah Ratas. See on 1800m k6rgusel olev kyla, kus kliima sarnaneb Eesti suvele. Oosel 16c, p2eval 22c ja sajab korra p2evas vihma. Vahelduseks on p2ris m6nus kuumusest puhata. Kohalikud elatuvad koogivilja ja tee kasvatamisest.


Plaanime siin veeta veel 2 ood. Oma p2evad sisustame dzunglites matkates ja m2gedes ronides. Edasi plaanime minna l2bi Melaka Kuala Lumpurisse, kust me 26.12.2007 hommikul Filipiinidele lendame.

Rahulikke j6ule k6igile!

3 comments:

alice said...

vaat et dźunglis ära ei eksi ja "mäekünka peal" ei komista ;))
Meiegi poolt rahulikke pühi Teilegi palmi all ning ilusat ja toredat reisi filipiinidele !!!
Alice & Raido

Riti said...

Mhh...te ärge parem kujutage ette miuke jõulustress meil siin valitseb (muidugi ei saa ma kõigi eest rääkida)! Pime, kiire, ummikud, kõik õhtud on topelt broneeritud. Õnneks on teil kõik lahe ja ilus. Ja see väike vihm ei tohiks küll kedagi morjendada. Kirjutage-joonistage ikka meile. Kui mõnd päkapikku palmi all luusimas näete, ärge siis teda niisama ära laske! Ikkagi on ju jõulu aeg :)

Unknown said...

Meil siin ei saagi aru kas on kevad või sügis igatahes ei ole suvi ega talv.Vihma sajab ja lund ei ole,räägivad mingitest jõuludest veel.Ahastus tuleb peale,aga teie puhake ja nautige päikest mida meil ei ole.Ilusaid jõule:Kert ja Helen