Saturday, April 29, 2023

Pariis ja Disneyland. 2023 a.

Tüdrukute ringreis Pariisis.



Pariisi külastame sel korral eesmärgil külastada galeriisid, mõnda vana aja raamatupoodi, Monparnasse torni ja Disneylandi parki.

Piletid sissepääsudeks olime veidi varem online´s ära ostnud, mis tagas tipa soodsama hinna ja kiire sisenemise läbi pargi väravate. (Fastpass). Jäi ära ootejärjekord piletikassas.

Aeg lendas seal hooga. Park on ilus ja ringi vaatamist on omalgi.  

Märtsikuus, kui õhutemperatuur on 11-15c, on külastajaid omajagu. Sellest saab aru lastele mõeldud atraktsioonide järjekorras seistes. Kõige pikemalt ootasime 30 minutit, teised järjekorrad olid juba lühema ooteajaga, 10-15 minutit. Samas oli kohti, kus tablool oli märge, et majas sees asuv lossi vaatluse ooteaeg on 80 minutit. 

Kuna meil oli huvilisteks 6- ja 7 aastane laps olime valinud mitme pargi vahelt Disneyland Park´i, meie lastele eakohane. Järgisel külastusel valiks muu teemapargi.

Pariisi sattusime aega, kus prügivedajad streikisid ja inimesed kogunesid rahutusteks. Politseibussid liikusid sadade kauba Seine jõe äärde korda valvama ja üldine eluolu oli veidi ärev aga kõik toimis: metrood, rongid sõitsid, vaatamisvääsused olid avatud ja karta ei olnud midagi.


















No comments: