Thursday, January 6, 2022

Unawatuna, Galle, 2022







Unawatuna. Oleme siin 4 päeva. Rand – pikk liivane rannajoon. Unawatuna kasuks räägib Mirissa randadega väiksemad lained. Kahjuks erinevate on kauplejate rohkus, kes esmakordselt sellel reisil ennast näitamas käivad. Müüa pakutakse riideid, ehteid, nukke, rannalinasid, budda kujusid jms.

Päevad veedame varjude all lamamistoolides. Lõunat sööme Luky Tuna´s. See on sama koht, kus oleme Henrikuga 14 aastat tagasi käinud ja on endiselt äratuntav oma restorani logo järgi.

Rannamelust korraks eemale saab  sukeldujatele mõeldud paadiga, millel klaaspõhi. Näeme kogu eksootilist mereelu korallriffide vahel. Snorgeldame. 

Jungle Beach - tõeline rannakogemus Unawatunas. See on  väike eraldatud rand Sri Lankal Galle ja Unawatuna vahepeal. Horizon villast saame Jungle Beach´i rolleritega.  Oleme just  avastanud ka kitsa külatee, mis viib läbi riisipõldude ja oma üllatuseks saab sama teedpidi soovitud randa.  Tasume esimest korda parkimise eest, 100Rp. Haarame teeäärest kaasa kookospähkli, nagu tavaliselt ja hakkame mäest alla laskuma läbi…..jah, muidugi mööda Džunglit!!

Galle, Galle Fort. Galle vanalinn on kunagi olnud kasutusel vürtside ja muude kaupade kaubasadamana üle 200 aasta. Tänaseks on linnus muudetud ajaloo-, romantika- ja ilupaigaks. Kindluse on ehitanud portugallased, mille hollandlased hiljem vallutasid ja seejärel britid enda alla võtsid. Ilus koht jalutamiseks.









No comments: