Saturday, December 24, 2022

Tai, Krabi, Ao Nang. Detsember, 2022

Bangkokist Krabisse  viib siselend 2:45 p.m. - Bangkok (BKK) 4:10 p.m. - Krabi (KBV). Krabi lennujaamast edasi ootab meid ees autoga poole tunni tee.

Oleme valinud puhkuse teise peatuspaiga Ao Nang-i. Hotell asub meil kalju külje all ja on oma asukoha poolest minu arvates maailma ilusaim, The Scene Cliff View Villas. Ukse ees jällegi uhke bassein.

Külas on igal sammul midagi avastada, rannad on imeilusad, Tai köök jätkuvalt ülimaitsev, liiklust vähe ja rolleritega teel  arvestatakse.

Ao Nang-ist leiab nii kergeid, keskmisi kui ka raskeid trekkimisradu. Rajad asuvad mäkketõusu suunal ja on soovitav läbida hommikupoolsel ajal, ennem kl 09:00, kui õhutemperatuur ei ole nii kuum. Kaasa tuleb varuda ohtralt vett. Raskematel radadel on kohti, kus saab mööda kaljut üles ronida ja hüpata alla laguuni. 

Railay rand. Kena rand Ao Nangi lähedal, kuhu pääseb ainult longtail e pika sabaga paadi (200B) või kajakiga. Railay on tegelikult osa mandrist, kuid on lubjakivimägede poolt ära lõigatud. Paadiga vuristab kaljudest mööda ja kohale 15 minutiga.

Rand on puhtam kui Ao Nangi ja Nopparat Thara rand. Railay-st on võimalik jalgsi, mööda koopaääri liikudes, jõuda Phra Nang randa. Saab kaljuronimisega tegeleda. Vesi on kristallselge ja liivarand on puhas. Väärt tulemist.





















No comments: