Wednesday, December 18, 2019

Koh Chang, paradiisisaar. 2019

Koh Changi teatakse, kui elevandisaart. Ta asub mäestikul, mis on enamjaolt kaetud vihmametsaga. Bangkokist tulles tajud suurt erinevust, eelkõige on vaikus ja rahu, vähem sagimist. Teed looklevad mäe äärel ja on päris kurvilised. Ümber saare on veel kuni 40 väikesaart, osadele neist saab minna ja või lähiümbruses snorgeldada, sukelduda. Koh Chang on ääristatud liivaste randadega, mis turistide poolt ilusti üles leitud. Ka eestlaste ja venelaste seas pop koht. Bangkokist tuleb siia 5,30 tunniga, millele lisandub praami ooteaeg. Õhtul on pime juba kell 18:00. Meie saabudes (detsembti esimene pool) ei ole turiste palju. Peale õhtusööki on restoranid tühjad. Inimesed kogunevad õhtuti kohtadesse, kus on elav muusika ja kõrvalolevad kohad jäävad tühjaks. Mida siin teha? 1.Siin on mitmeid kuldseid randu, mis on enamike igapaeva osa: White sand beach, Tropical beach, Klong Kloi beach, Indie beach jne. Rannad on ääristatud bungalode, söögi- ja joogi kohtadega. Palmide küljes ripuvad võrkkiiged. Muude suuremate puude küljes kiiged, millelt saab vette hüpata.
2. Mitmeid võimalusi on merel. Koos juhiga saab rentida paadi ja saad minna kalale, sukelduma, snorgeldama. 3. Elevandi matkad. Siin hoitakse elevandid ketiga maaküljes, et oleks kindel, et ta paigal püsiks, mistõttu on küsitav sellise koha külastamise mõttekus. 4. Kokanduskursused. 5. Tai masaazid. Hinnad on orienteeruvalt 7-9 eurot, 60 minutit. 6. Rolleri rent, auto rent, takso rent. 7. Mägikosed 8. Mangroovimetsad 9. Seiklusrada vihmametsas 10.Krokodillide ja madude farm. Lloomad on askeetlikes tingimustes ja neid on kahju vaadata. 11. Tai köögi roogade proovimine. Meie perelemmik on kohalik toit ja puuviljakokteilid. Miksime kokku ananassi, passionfruidi, viinamarjad, dragonfruidi ja nt bannani. Sinna lisatakse veidi jääd ja vajadusel veidi suhkurt. Tulebus on taevalik. Hind on kokteilidel keskmiselt 50-60 bahti, mis teeb hinnaks veidi üle euro. Puuviljad on magusad ja mahlased. Ostame kaasa tavaliselt just selliseid vilju, mida Stockmanni poest ei raatsi kunagi osta. 12. Vibu laskmine jne
Rannapõhi on liivane. Oleme siiani näinud küll kalu aga mitte kuigi palju. Kalad on enamsti liiva värvi, kuid Tuulehaug oli värviline.Plaanime minna snorgeldama, mistõttu ootame huviga mis seal näha on.

No comments: